Cara Membeli Menggunakan Aplikasi Vendorshop Di Facebook


Selain dari membeli tudung atau selendang melalui blog ini, kami di LoveThatShawl juga menyediakan satu ruang untuk membeli menggunakan aplikasi Vendorshop iaitu di halaman peminat Facebook. Vendorshop adalah satu aplikasi dalam Facebook yang membenarkan penggunakan membeli barang dengan mudah seperti laman-laman web popular yang menggunakan shopping cart. Sama juga seperti aplikasi shopping cart yang lain, pengguna boleh membeli barang dengan memilih produk dan memasukkan ke dalam troli online anda. Apabila selesai, pengguna boleh keluar dan membayar nilai yang telah dikira secara automatik.

Vendorshop sesuai untuk mereka yang ingin membeli menggunakan kad kredit/debit atau perbankan internet. Namun, sebelum itu pengguna perlu mendaftar akaun paypal dahulu untuk memudahkan urusan pembayaran. Melalui paypal, pengguna boleh menjadikan wang digital dengan menukar nilai melalui kad kredit/debit ataupun online transfer melalui perbankan internet. Berikut merupakan langkah-langkah untuk pengguna membeli menggunakan aplikasi vendorshop;

Untuk membeli menggunakan Vendorshop, sila ikuti langkah dibawah;

1) Buka menu SHOP (selalunya berwarna hijau berbentuk troli).

2) Pilih KATEGORI produk yang dijual. 


3) Pilih PRODUK yang anda ingin dalam kategori yang dipilih tadi.


4) Klik pada butang BUY NOW jika anda ingin membeli produk tersebut.


5) Jika anda ingin membeli produk lain, klik pada CONTINUE SHOPPING.

6) Jika anda sudah selesai dan sedia untuk membayar, klik butang CHECKOUT.


7) Semak adakah nilai produk yang dibeli tersebut betul termasuk harga untuk pos.

8) Jika betul, klik menu SECURE CHECKOUT.9) Isikan maklumat penghantaran dalam borang yang disediakan. Kotak yang bertanda * adalah wajib diisi.

10) Klik butang SECURE CHECKOUT.

 

11) Anda telah selesai membeli di Vendorshop. Kini masa untuk membayar. Klik butang PAY NOW.


12) Login akaun paypal anda untuk membayar. Jika bayaran dibuat, penjual akan mendapat makluman dan akan menghantar produk yang dibeli terus ke rumah anda!


Sebelum itu pastikan anda sudah biasa dengan penggunaan paypal dan tahu cara untuk memasukkan dan mengeluarkan nilai dalam paypal samada melalui tunai mahupun kad kredit/ debit.

SELAMAT MEMBELI! LIKE LOVETHATSHAWL!